Extra Space #4 – Een cypher ode aan HELDERHEID

13 June, 19:00-21:00, Skateland Piekstraat 45, Rotterdam

Tijdens Extra Space 4 komen Stichting H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. en Theatercollectief Grande Loge samen voor een bijzondere cypher ter ere en in nagedachtenis van Joany Muskiet, en haar zoon, rapper en woordkunstenaar Breyten Muskiet. Breyten verwierf als rapper en MC bekendheid onder de naam HELDERHEID, een afkorting van Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Ignoreer Dwaasheid. HELDERHEID was een voorbeeld voor jongeren en een symbool van positivisme. Na zijn onverwachte overlijden op 25-jarige leeftijd in 2004 richtte zijn moeder Joany Muskiet stichting helderheid op waarmee ze een grote groep jongeren in de wijk Feijenoord ondersteunde. Dankzij haar warmte werd ze ook wel de moeder van Rotterdam-Zuid genoemd.

Tijdens dit Extra Space 4 event brengt een groep van rappers op door Grande Lodge ontwikkelde beats de legacy van Ma Joany en de rapper Helderheid ten gehore in een freestyle rap. Zij brengen een ode aan de onvermoeibare inzet die Joany en Breyten Muskiet tijdens hun leven hebben gegeven aan de wijk en de grote groep jonge mensen die zij hebben weten te inspireren. Hun liefde voor jongeren, de wijk Feijenoord leeft via deze editie van Extra Space voort. Wees welkom tijdens deze muzikale ode aan HELDERHEID bij Skateland aan de Piekstraat 45.

In de evenementenreeks Extra Space nodigen we je uit om de stad op een sensuele manier te verkennen door te zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Extra Space biedt ruimte voor evocatieve verhalen voor en over Rotterdam. Via deze stadsverhalen komen we samen om naar muziek te luisteren, te dansen, wandelen, flirten of een maaltijd te delen. Ervaar samen met ons de zachte kant van de stad met verrassende verhalen op onverwachte locaties.